Kablosuz Projeksiyon Cihazları Hakkında Bilgiler
Kablosuz bağlantı teknolojileri ve telsiz haberleşme sistemleri sürekli gelişiyor. Kablosuz telefon, kablosuz internet ve ağlar, kablosuz haberleşme ve uydu yayınları derken kablosuz terimi yaşantımızın çoğu alanına girmiş durumda. Hal böyleyken televizyon ve projeksiyonların kablosuz bağlantı modasına ayak uydurması uzun sürmedi. Sanırım yakında çoğu wifi projeksiyon cihazının hem smart özellikli hem de ana karta entegre olarak kablosuz bağlantı işlevini destekleyeceğini göreceğiz. Bu alanda WiFi nin yanı sıra Miracast, WiDi gibi bağlantı yöntemlerinin yaygınlaştığını görüyoruz. Kablosuz projeksiyon ne demek ve wifi projeksiyon nedir konuları hakkında daha detaylı bilgiler için aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz.
Wireless projeksiyon nedir ? Wi Fi Projeksiyon nedir ?
Tüm projeksiyonlar aynı monitörler gibi görüntü kaynaklarından gelen sinyalleri, dataları izlememizi sağlarlar. Projeksiyonlar için yaygın kullanılan kaynaklar; başta bilgisayarlar, dvd-bluray player, uydu alıcı, media player ve mobil cihazlardır. (tablet, cep telefonu gibi) Projeksiyonda izleme yapmak için görüntü kaynağımıza bağlamamız gerekir. İşte bu bağlantı şekli artık iki çeşit olabilmektedir.
1-Kablolu bağlantı: (vga,hdmi,video kabloları ile)
2-Kablosuz bağlantı: Görüntü kaynağı ile projeksiyon cihazı arasındaki bağlantının kablo olmadan sağlanmasına kablosuz bağlantı deniyor. Bu özelliğe sahip projeksiyonlara da kablosuz projeksiyon denmektedir.
Kablosuz projeksiyon cihazları, bilgisayar, tablet veya alıcıdaki verileri ve videoyu tek bir kabloyu çalıştırmadan görüntülemenizi sağlar. (Projektörü prize takmanız gerekir.) Artık, belgeleri, sunumu ve videoyu gerçek zamanlı olarak bir metreden uzak bir kaynaktan yansıtabilirsiniz. Bu wifi projektörlerin bilgiyi nasıl aldıkları değişkenlik gösterir.

Kablosuz Projeksiyonların Faydaları Nelerdir?
Kablosuz projeksiyonlar kısa mesafe bağlantılar için en ideal çözümdür. Tüm kablo maliyetleri ortadan kalkar. Ayrıca kabloların eskimesi, uçlarının kırılması ya da bozuk gösterme gibi dezavantajlardan kurtulmuş oluruz. Kablosuz projeksiyon kullanımı hem çok pratik hem de esnektir. Kablosuz projeksiyonu istediğimiz yere taşıyıp sunum yapabiliriz. Çoğu mekanda projeksiyon için kabloların çekilmesi ve döşenmesi çirkin görüntüler ortaya çıkartır. Kablosuz wifi projeksiyon cihazı elektrik kablosu haricinde bir kabloya ihtiyaç duymaz ve kablolarla alakalı tüm gereksinimleri, işçilikleri ve görüntü kirliliklerini ortadan kaldırır. Kablosuz projeksiyon hoparlör çıkışı sayesinde sadece görüntü değil sunum ve yayın sesi de alınabilmektedir.

Kablosuz Bağlantı Özelliği Opsiyonel Olan Projeksiyonlar
Bu projeksiyonlar genelde USB dongle, hdmi dongle gibi harici cihazlar kullanarak kablosuz bağlantı hizmeti verirler. Ağırlıkla kullanılan yöntem; projeksiyonun arkasındaki USB-A yuvasına yine markanın ürünü olan USB wifi üniteyi takmak ve yine markaya ait yazılım üzerinden bağlantı kurmaktır. Bazı projektörlerin özelliklerini incelediğimizde kablosuz bağlantı işlevinin opsiyonel olduğunu görebiliriz. Epson, Sony, Hitachi, Panasonic, Acer gibi markaların satışta olan USB bellek şeklindeki wi-fi adaptörleri bu işi görmektedir. BenQ, Viewsonic gibi markaların USB yerine daha çok HDMI üzerinden çalışan aygıtlar kullandığını söyleyebiliriz.


Kablosuz Bağlantı Özelliği Bulunmayan Projektörlere Bu Özelliği Kazandırabilir miyiz ?
Çoğu projeksiyon cihazı ayrıca satın alınan kablosuz projeksiyon kiti yada projeksiyon wifi adaptör denen harici üniteler sayesinde kablosuz projektör haline gelebiliyor. Ancak bu işi yapan cihazların kalitesi çok önemli. Ne yazık ki piyasada kablosuz projeksiyon görüntü aktarıcı olarak satılan ürünlerin çoğu başarısız. Wi-Fi bağlantı ile video izlemede takılmalar hatta sunumun ya da filmin en heyecanlı yerinde kopmalar olabilmekte. Maalesef ucuz fiyatlı seçenekler özellikle hd ve daha üstü kalite yayınları aktaramıyor, çeşitli sorunlar çıkıyor. Web sitemizde kablosuz görüntü ve ses aktarımını en iyi yapan güvenilir çözümlere yer vermekteyiz. Bu aygıtları linkimizde inceleyebilirsiniz.
https://www.projeksiyon.com.tr/kablosuz-goruntu-aktarim-cihazi

Kablosuz Projeksiyon Cihazlarıyla Alakalı Sorular ve Cevapları
SORU: Tüm bilgisayarlar kablosuz projeksiyon cihazlarına bağlanır mı ?
CEVAP: Kablosuz olarak wifi ağına bağlanabilen tüm bilgisayar ve laptoplar kablosuz projeksiyona bağlantı kurup sunum yapabilir. Burada önemli olan projeksiyon cihazına kablosuz bağlanmayı sağlayan yazılımı yükleyip çalıştırmaktır.
SORU:Uydu alıcısından kablosuz projeksiyona görüntü nasıl verilir ?
CEVAP: Yeni nesil uydu cihazlarının hepsinde artık HDMI dijital çıkış mevcuttur. Bu çıkış kaynağına kablosuz bağlanma aparatı denen harici donanımlar takıp projeksiyon cihazına kablosuz olarak görüntü gitmesini sağlayabilirsiniz. Örnek ürün olarak aşağıda linki verilen cihazı inceleyebilirsiniz.
https://www.projeksiyon.com.tr/gefen-ext-whd-1080p-sr-kablosuz-goruntu-ses-aktarim-cihazi
SORU: Kablosuz bağlantılı bir projektör aleti network ağına dahil edilip görüntü aktarılabilir mi?
CEVAP: Bazı kablosuz bağlantı desteği olan projeksiyonların network ağına dahil olabilmesi mümkündür. Projektörün network ayarlarında DHCP nin açılarak otomatik IP alması sağlanabilir ya da özel bir IP verilebilir. Sonrasında yapılacak işlem bağlantı kurulacak ağın SSID ve şifre bilgilerini projektöre girmek ve ağa bağlanarak sunuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.
SORU: İnternete ve telefona bağlanan projeksiyon cihazlarıyla telefondan film izlenebilir mi ?
CEVAP: En iyi kablosuz projeksiyon cihazları arasında olan Epson modellerinde Wi-Fi ve Miracast özelliği bir arada bulunuyor. Özellikle miracast sayesinde telefondan projeksiyona kablosuz paylaşım mümkündür. Hatta çözünürlüğü çok yüksek olmayan videolar izlenebilir. Tüm kablosuz destekli projektörler internet ağına bağlanabilir ve uzaktan yönetilebilir.
SORU: Projeksiyonu wifi ile pc ye bağlama nasıl yapılır ?
CEVAP: Projeksiyonu wifi bağlantısından yansıtma için bilgisayar & pc ye yazılım kurmak gerekebilir. Her projektör üreticisinin kendine has bir bağlantı programı vardır, bunu kullanabiliriz. Bazı laptoplarda miracast Intel Widi özelliği vardır. (Windows 8.1 ve üzeri işletim sistemli olanlar) Bu pc ler miracast projeksiyon aletlerine bildirimler bölümünden "Connect" bölümüne tıklayarak kolayca yansıtma yapabilir. Miracast projeksiyon makineleri 1080p ye kadar gösterim yapabilir ve telefona uyumlu projeksiyon olarak bilinir. Telefon destekli projeksiyon tavsiyesi olarak Epson EH-TW750, EB-FH52, EB-2247U, EB-2255U, EB-2265U gibi modelleri önerebiliriz. Taşınabilir wifi projeksiyon kategorisinde Epson EB-1795F modeli hafifliği ve ince kasa yapısıyla tavsiye edilebilir.
SORU: Projeksiyon kablosuz yapmak mümkün müdür ?
CEVAP: Standart projeksiyonu wifi ye çevirme için haricen satılan kablosuz görüntü aktarıcılardan kullanabilirsiniz. USB bellek tipinde ve HDMI dongle şeklinde olan bu aygıtlar görüntü ve ses kaynağınız ile projektör arasında bir köprü oluşturarak kablosuz sunum sağlarlar.
SORU:En ucuz kablosuz projeksiyon hangisidir ?
CEVAP: Wifi projeksiyon modellerimiz içinde en çok satılan cihazlar Epson EH-TW5650 ve EB-FH52 modelleridir. Fiyatları dövize bağlı değişmekte olup Wifi projeksiyon makinesi olarak tavsiyelerimiz arasındadır. Wifi li projeksiyon fiyatları bu seviyelerden başlayıp 10 bin tl nin üzerine çıkmaktadır.
SORU: Android projeksiyon & Android projektör ne demektir ?
CEVAP: Android, Google'ın geliştirdiği mobil aygıtlar için tasarlanmış bir işletim sistemidir. Bu sistem üzerinde bir çok uygulama çalıştırılabilir. Çoğu kablosuz projeksiyon cihazı için üretilmiş android uyumlu uygulamalar mevcuttur. Böylelikle android telefon ya da tabletinizle kablosuz projektör bağlantısı kurabilirsiniz.
En avantajlı wifi li projeksiyon fiyatları için bizden teklif almayı unutmayınız.. Firmamız, kablosuz görüntü aktaran projeksiyon cihazları için satıştan teknik servis hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Kablosuz projeksiyon açma ve arıza sorunları, kablosuz projeksiyon ayarları, lamba değişimleri ve kurulumları noktasında destek verebiliyoruz. Sitemize üye olduktan sonra online sipariş verebilir, 3D SMS güvenlikli sistemimiz sayesinde kredi kart ödemenizi yapabilirsiniz.
Wi-Fi, Miracast, Intel Widi, Airplay gibi kablosuz bağlantı teknolojilerinin kablosuz projeksiyonlardaki kullanımı hakkında ayrıntılı bilgileri aşağıda okuyabilirsiniz.
WI-FI Nedir? Wifi Projeksiyonların Çalışma Prensipleri
Wifi yani wireless bağlantı artık yaşantımızı kolaylaştıran en önemli teknolojiler arasındadır. Wifi nedir? Kablosuz projeksiyonlar nasıl çalışır? ve wifi nin anlamı nedir? Aşağıda bu kablosuz teknolojiyle alakalı ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.
Wi-Fi nin açılımı wireless fidelity dir. Kablosuz bağlantı alanı manasına gelmektedir. Wifi bağlantı sayesinde; bilgisayar, tablet, telefon, uydu alıcı, projeksiyon gibi aygıtlarınızı bulunduğunuz kablosuz ağa bağlayabilirsiniz.
Wifi özellikli projeksiyon cihazları da kablosuz olarak bulunduğu ortamdaki ağa tanımlanabilir ve ağ üzerinden erişime olanak sağlar. Wifi li projeksiyon cihazları, wifi özellikli aygıtlarınızla eşleşir ve onlardan gelen görüntüleri yansıtır. Yansıtmayı başlatmak için bilgisayarınıza ya da tablet, telefonunuza yazılım ve uygulama yüklemeniz gereklidir.
Screen Mirroring Nedir ?
Screen Mirror teknolojisi android işletim sistemli aygıtların projektörlere ve uyumlu ekranlara kablosuz görüntü verebilmesi için geliştirilmiştir. Ekran aynalama olarak bilinir. Epson EB-U42, EB-2247U, EB-2245U, EB-2255U, EB-2265U gibi kablosuz projektörlerin donanımında standart olarak mevcuttur.
Screen Mirroring ile bağlantı kurabilmeniz için hem mobil cihazınızda hem de projeksiyon yada monitörde bu teknolojinin olması gereklidir. Sadece görüntü değil ses aktarımı da kablosuz olarak yapılmaktadır.
Projeksiyon'da Screen Mirroring Nasıl Çalıştırılır ?
Screen Mirror uyumlu mobil cihazımızın ve projeksiyonun bu özelliğini aktif etmekle işe başlayabiliriz. Ekran aynalama fonksiyonu projektörlerin wifi ya da network menüsü içindedir. Her iki cihaz bağlantı kurmaya hazır olduğunda görüntü aktaracağımız mobil cihazın tarama yapıp projeksiyonu bulmasını sağlarız. Ortamda bir den fazla kablosuz projeksiyon varsa hangisine bağlanacağımızı seçeriz ve böylece kablosuz görüntü paylaşımı başlar. Herhangi bir yazılım ya da uygulama çalıştırmaya gerek olmayan bu teknoloji kolak kullanımıyla dikkat çekmektedir.
Miracast Nedir ?
Telefon, tablet gibi mobil aygıtlar üzerinden projeksiyona ya da monitörlere kablosuz olarak görüntü aktarabilmek için bir çok teknoloji mevcut. Miracast de onlardan birisi. Miracast; Wi-Fi Alliance tarafından 2012 de piyasaya sürülmüş yeni nesil kablosuz görüntü ve ses aktarım teknolojisidir. Miracast özelliği taşıyan cihazların bir birine görüntü aktarmasını sağlar. HDMI kablo kalitesine yakın bir aktarım gücüne sahiptir ve bir dünya standardı olmaya yakındır. Ayrıca miracast li cihazlar bir birine bağlanırken kendi özel ağlarını kurarlar ve Wifi Direct özelliğini kullanırlar. Miracast, bir markaya ya da bir ürüne bağlı değildir. WiFi birliği tarafından yüzlerce firmanın katkılarıyla oluşturulmuştur.
Miracast İle Kablosuz Ekran Paylaşımı
Android işletim sistemli çoğu tablet ve telefonda miracast ile ekran yansıtma özelliği bulunmaktadır. Genellikle mobil aygıtımızın ekranına dokunup yukarıdan aşağıya ya da aşağıdan yukarıya doğru çektiğimizde kısayol fonksiyon tuşları açılır. Bu fonksiyonlar arasında kablosuz ekran paylaşımıyla alakalı bölümü bulup oraya basarız. Bunu yaptığımızda mobil cihazımız kendisi gibi miracast içeren diğer aygıtları taramaya başlar. Kısa bir süre sonra miracast yayıyı yapan projeksiyonu yada tv / monitörü bulacaktır. Ortamda bir den fazla bağlanılabilecek cihaz varsa istediğimizi seçip bağlanırız. Bu bağlantı bilindiği üzere birebir olarak ekran paylaşımı şeklindedir. Yani mobil cihazınızın ekranı aynalama yapılarak karşı tarafa aktarılır. Bu kablosuz bağlantı sağlandığında görüntüyü hem telefon & tablet üzerinde hem de yansıttığınız cihaz üzerinde izleyebilir, sesini duyabilirsiniz.
INTEL WIDI Nedir?
Intel markasının geliştirdiği WIDI teknolojisi Wireless Display manasına geliyor. Widi bağlantısı için minimum 64 bit Windows 7 ve üzeri işletim sistemi ile Intel i3 ve üzeri bilgisayar gerekiyor. Intel Wireless Display ile yukarıda belirtilen özelliklere sahip dizüstü bilgisayarınızı yine widi desteği olan bir projektöre ya da monitöre kolayca kablosuz olarak bağlayabilirsiniz. Bu bağlantı tipinde laptop'ta gördüğünüz her şeyi projeksiyonda izleyebilirsiniz. Bir nevi ekran aynalama yani miracast gibi çalışan bu sistemde herhangi bir dosya tipi ayırt etmeden tüm içerikleri görüntüleyebilir hatta film bile seyredebilirsiniz. Böylece hdmi kablo ile bağlanmışcasına kaliteli bir görüntü elde edersiniz. Kablo karmaşaları ve sorunları bu teknolojiyle giderek kaybolacaktır.
AIRPLAY ve AIRPLAY ile Kablosuz İzleme
Airplay; Apple markasının geliştirdiği kablosuz aktarım teknolojisidir. 2010 yılından beri kullanımda olup başta sadece Apple cihazları arasında çalışmaktaydı. Zamanla yaygınlaşarak Apple aygıtlarıyla konuşabilecek başka cihazlarda da kullanılmaya başladı. Buna örnek olarak, bazı televizyonlar ve müzik sistemleri, dijital anfiler gösterilebilir. Mac bilgisayar, iphone telefon ve ipad gibi mobil cihazlardan televizyonlara, monitörlere ve projeksiyonlara kablosuz görüntü göndermek için Airplay teknolojisini kullanabiliriz. Sadece resim ve ya dökümanlar değil videolar hatta internet üzerinden yayınlarda izlenebiliyor.
AIRPLAY ile PROJEKSİYON YANSITMA
Apple marka bir görüntü kaynağınız varsa bundaki görüntüyü, resimleri ve filmleri Airplay ile projeksiyona kablosuz olarak aktarabilmek için öncelikle Apple TV edinmelisiniz. Yapmanız gerekenler şunlardır: Apple tv kutusunu hdmi kablo ile projeksiyon cihazına bağlayın. Projeksiyonu kaynak olarak HDMI moduna alın. Apple TV nin başlangıç ekranını projeksiyonda görebilirsiniz. Apple iphone ya da ipad kullanıyorsanız cihaz açıkken ekranı alttan yukarı doğru sürüklediğinizde ya da denetim masasına girdiğinizde Apple TV ibaresini göreceksiniz. Bunu seçmeniz kablosuz yayının başlaması için yeterlidir. Dilerseniz bu modda dilerseniz mirroring modunda kullanabilirsiniz. Mirroring yani aynalama yaptığınızda Apple aygıtınızın tüm ekranını projeksiyona göndermiş olursunuz.
BLUETOOTH'lu PROJEKSİYONLAR
Bluetooth teknolojisi çok uzun zamandır cihazlar arası veri transferi için kullanılmaktadır. Bazı projeksiyonlarda bulunan bu özellik sayesinde bluetoothlu aygıtlardan dosya gönderebilirsiniz.